Rubriky
Pozdní úder kronika

CEJ 2022

Prázdniny jsou v plném proudu, skautský tábor je už dávno za námi, ale ani přesto náš roverský kmen nespí a společně sbírá nové zážitky.

Čím starší naši členové jsou, tím více toužíme po objevování okolního světa a poznávání se s ostatními skauty z nejrůznějších končin.

Proto jsme si nemohli nechat ujít účast na Středoevropském jamboree, které letos probíhalo na výstavišti v Praze. Zúčastnilo se ho kolem 1200 skautů z 22 zemí světa a mezi nimi samozřejmě i naše desetičlenná patrola Pozdní úder.

Kromě spousty seznamování nás čekalo nespočet aktivit – poznávání sama sebe, házení noži a sekerami, archergame, výlet po okolí Karlštejna, velké kooperativní hry, průvod Prahou, dobrovolničení, dlouhé noci v čajovně, společné zpívání u kytar, koncerty, tanec, workshopy, poznávání Prahy, festival kultur…

Během jamboree jsme si našli nespočet přátel. Ať už z Česka, Slovenska, Maďarska, či Izraele, se všemi jsme si rozuměli výborně, protože skautští přátelé jsou boží. Některé z našich nových přátel už nyní máme v plánu co nevidět navštívit například při společné akci na Slovensku.

Tato naše první společná mezinárodní akce nám otevřela oči a už teď se nemůžeme dočkat, až vyrazíme na nějakou českou celostátní akci, či za ještě silnějšími zážitky na mezinárodní akci v zahraničí, protože pražské jamboree bylo úžasné.