Rubriky
Pozdní úder Pozdní úder kronika

Zlaté ručičky

Zatímco mnozí školou povinní si úžívali poslední víkend jarních prázdnin po svém, náš roverský kmen se rozhodl sejít na naší skautské loděnici a pro jednou si odpustit pohyb a místo toho si vyzkoušet rukodělné aktivity.


Hlavní program prvního dne bylo kování pod dozorem Halby, který se nabídl přivézt všechno potřebné vybavení a předvést nám jak na to. Nejprve nám názorně předvedl jak se dá snadno z pružinové oceli vykovat vlastní nůž a pak už bylo na nás, abychom si to vyzkoušeli také. Někomu to šlo méně, jiným hůře. Za nejšikovnějšího kováře z našich řad se dá nejspíše považovat Denis, kterému se zadařilo nejvíce.
Kromě kování jsme také zapojili jemnější práci při výrobě přívěsků z ořešáku černého, ale i svaly při sklízení špalků dřeva ze 2 čerstvě skácených stromů.
Večer jsme následně zakončili hraním deskovek a šlo se spát.

Druhý den jsme se probudili do mrazivého rána, a tak se nikomu příliš ze spacáku nechtělo. Po nějaké době jsme však byli všichni na nohách, začali sklízet zbytek dřeva ze skácených stromů, poklízet loděnici a chystat oběd.
Vaření oběda na ohni je vždy tak trošku výzva a pokaždé se zadaří jinak, avšak tentokrát vše vyšlo na výbornou, ať už co se týče chuti výsledného jídla, tak kotlíku, který se obešel bez větších připálenin.
Kuřecí teriyaki je zkrátka mňamka, jen se zeptejte kohokoli, kdo byl na této akci!