Rubriky
Kronika Pozdní úder kronika

Pochod nocí

V devět hodin večer jsme se sešli u klubovny. Do té jsme odložili spacáky, karimatky a jiné věci, které jsme nechtěli tahat s sebou. Ještě před odchodem jsme dostali mapu, buzolu a instrukce k naší cestě. Měli jsme dojít ke kostelu sv. Jakuba, od něj do Padochova a pak už přes cyklostezku do Ivančic.

Cestu k Jakubu jsme zvládli bez potíží, a i když nás trochu zmohl kopec a déšť, dostali jsme se tam poměrně rychle. Od tam jsme už potřebovali mapu. Po jednoduší cestě jsme brzy odbočili do lesa a k úzkým cestičkám. Tam se nalezení cesty do Padochova zdálo docela složité. Po pár nešťastných odbočeních a krátké cestě, nalezenou taktikou pokus-omyl, jsme si zorientovali mapu a vyměnili vedení skupinky.

Dostali jsme se k poli, které jsme museli obejít abychom se dostali k další cestě. Po okraji pole jsme se dostali až k silnici, za kterou jsme si vylili vodu z bot, opět zkontrolovali mapu a dohodli se na další trase. Nějakou chvíli jsme zase byli na malé, zarostlé cestičce. Ta nás dovedla k dalšímu poli, které jsme zase obcházeli. Nakonec jsme si ale našli cestu k polňačce, vedoucí k Padochovu. Tím jsme jen prošli a mířili do Oslavan. Už tam nás vetšina byla docela unavená, ale došli jsme i přes cyklostezku. Při cestě cyklostezkou jsme už pozorovali pomalé svítání.

Ke klubovně jsme došli už za téměř světla kolem čtvrté hodiny. To jsme se už jen svalili do spacáku a do budíčku v devět spali. Ráno nás už čekala jen společná fotka a rozchod domů na dospání.