Rubriky
Pozdní úder Pozdní úder kronika

Perseidy 2020

To, že jsou prázdniny, ještě neznamená, že se nemůžeme sejít a užít si nové společné zážitky. Proto jsme se i letos společně sešli na sledování meteorického roje Perseid. Minulý rok nám pozorování překazila bouřka, ale letos nám počasí přálo o to více.

Protože máme ty prázdniny pojali jsme tuto akci velice zlehka a hned na začátek nás čekalo 6 chodové menu podáváné na nejrůznější způsoby, u kterých se nešlo nezasmát. Ostatně právě na jídlo přeci slyšíme všichni. Abychom měli alespoň nějaký zdravý pohyb, dali jsme si blok jógy a proběhli se nasbírat trošku dřeva na večerní oheň, který nám ukrátil čekání na tmu.
Sotva se začaly objevovat první hvězdy na noční obloze, začaly také být vidět první padající hvězdy, na které jsme se tak těšili. Obloha stále tmavla a vykreslovala nám více a více svých krás, takže jsme se mohli mezi lovem padajících hvězd mrknout i po mnohých souhvězdích a pokochat se nekonečnou krásou nad námi. Ti nejsoustředěnější viděli za noc až 40 padajících hvězd. A že ten pohled stál za to!

Usínání nám pak mírně prodlužovali otravní komáři a ráno jsme se probudili zmáčení ranní rosou a s výhledem na louku zahalenou oparem. Ač to může znít jako drobnosti, jsou to nádherné zážitky a stojí za to jít jim naproti.