Rubriky
Kaňka kronika Kronika Pozdní úder kronika Triangl kronika

Bouračka 2020

Všichni účastníci bouračky se do tábora začali  sjíždět v pátek, někteří dříve jiní až později. Nejdříve se matračky a celty poslaly zpět do Ivančic, kde byly v rychlosti uloženy. Když na místo tábora dojeli poslední pracanti, byla už práce v plném proudu. Rozkládaly se, případně opravovaly, podsady, odnášely podlážky, postele a poličky. Vše se pak ukládalo do srubu.  Po práci jsme rozdělali oheň, u kterého jsme večeřeli a povídali si. Na noc jsme si pak ustlali v hamakách nebo pod širákem na náměstíčku. Z náměstíčka byl krásný výhled na hvězdy, které tu noc jasně zářily. Pár šťastlivcům se i podařilo zahlédnout padající hvězdy.

Ráno jsme se pozvolna probouzeli, snídali a rozehřívali pro další práci. Naštěstí nám toho moc nezbývalo. Rozebírali jsme zbytek podsad a ty, společně se vším z nich, odnášeli. Do srubu musely přijít i lavičky a stoly. Pak už jen sundat stožár a vyndat ze země hrnkovníky, což se ukázalo jako lehký zádrhel. Ovšem po nějaké době byl už i hrnkovník venku. Mezitím jsme ještě vysbírali po táboře papírky a jiný nepořádek. Na srubu v průběhu dne přibyly výtečné buchty. Domů jsme se tedy vraceli spokojení a najezení. A především ještě před obědem.

Práce jsme měli za ty dva dny dost (hlavně nošení všeho možného), ale samozřejmě nechyběly různé vtipné momenty a přátelská atmosféra.

Fotky z bouračky: https://www.zonerama.com/SkautIvancice/Album/6495829